Værdigrundlag

Oversigt over Børnehaven Jetsmarks værdigrundlag.

Omsorg - tryghed - nærvær.

Med disse værdiord mener vi, at skabe nogle rammer, hvor barnet føler sig set og hørt. Vi som voksne skal give barnet ro og tid til fordybelse, der skal altid være plads til knus og kram. Vi som voksne, skal vise barnet at vi er der, når det har brug for omsorg, tryghed og nærvær.

Vores kropssprog er en stor del af kommunikationen med barnet og her er vi især opmærksom på, at vi ikke taler ned til barnet, men går bogstaveligt talt ned i deres højde og får øjenkontakt, hånden på skulder så vi fremstår som nærværende voksne (subjekt - subjekt forhold).

Leg/udvikling - selvværd.

Børn udvikler sig og lærer at respektere hinanden gennem leg, samtidig styrkes selvværd og selvtilliden. Når børn leger bliver fantasien prøvet af d.v.s. gennem samspil, modspil og forhandling. Dette gør at børn udvikler sig, får et større selvværd. De mærker at det giver en dejlig fornemmelse i maven, de føler "jeg er god nok".
Børn lærer af børn.

Socialisering - empati - respekt.

Børnene skal lære at indgå i relation med andre børn/voksne.
Skal lære at have respekt og forståelse for andre og kunne sætte sig i andres sted. Skal lære at løse konflikter verbalt, mærke egne og andres behov.

Engagement.

Vi lægger vægt på åbne og tillidsvækkende voksne i børnehaven. Voksne der modtager børn og forældre med et positivt væsen. Voksne der kan fordybe sig og engagere sig i børnenes dagligdag. Engagerede voksne der går foran og formår at være i udvikling. Har føling med børns individuelle behov. Kan tilgodese alle børn på gruppen - give tryghed og vise empati for det enkelte barn. Værsætte børns forskelligheder. Styrke og støtte de svage børn.

Traditioner.

Det er vigtigt at have traditioner i dagligdagen, da det er medvirken til barnets kendskab og forståelse til sig selv og andre. Det giver nogle fælles oplevelser og noget fællesskab, som barnet kan bruge videre. Kende egen kultur.

Kontakt

Jetsmark børnehave
Skolegade 6, Kaas
9490 Pandrup
Tlf.: 72 57 84 20

Overordnet Dagtilbudsleder
Louise Jæger Jeppesen
Tlf.: 41913421
ljp@jammerbugt.dk

Afdelingsleder
Camilla Alminde
Tlf: 72578420
caa@jammerbugt.dk

Åbningstider

Mandag til torsdag
Kl. 6.15 – 16.55

Fredag
Kl. 6.15 – 16.30

Her bor vi

Skolegade 6, Kaas  9490 Pandrup